Огляд газових конвекторів

Огляд газових конвекторів

Газові конвектори   це інноваційні опалювальні прилади, які масово використовуються в дачних будиночках і побутівках нашої країни, там де немає можливості збудувати повновагу опалювальну систему з газовим котлом, трубами і радіаторами опалювання.
Конструктивно газовий конвектор достатнє просте пристосування і складається з теплообмінника і автоматики безпеки, як правило це італійська газова автоматика Eurosit або німецька Junkers .
Теплообмінники можуть бути як сталевими так і чавунними, але слід зауважити, що чавун здавна вважається довговічнішим матеріалом відносно листової сталі, хоча і більше схильний до розколювання в наслідку температурного розширення.Сталеві теплообмінники мають властивість потріскувати вследствии нагріву і охолодження, що може бути дещо стомливо для людей з розхитаною нервовою системою.

Основним плюсом газових конвекторов є їх незалежність, економічність простота монтажу і досить компактні розміри.На ринку України представлені такі марки газових обігрівачів як:
- газові конвекторы турецького виробництва - demrad, ferrad, adarad,сanrey
-газові конвектори Аког ( Ужгород) і Атон ( Хмельницький)
Розпал конвекторов робитися за допомогою пьезоелементу.


Так само довгий час була представлена британська марка конвекторов - Baxi з відмінним дизайном і декоративними дерев'яними вставками з боків але в силу їх досить високої вартості швидко пошли з ринку.
Забір повітря для підтримки процесу горіння відбувається за допомогою коаксіальної труби, яка забирає повітря ззовні. Відведення продуктів горіння виникає через ту ж трубу.
Так само не рідкісні випадки,коли газовий обігрівач працює на скрапленому газі - для цього потрібно зробити заміну форсунок і перенастроювання газового клапана.
  • Огляд газових конвекторів